Nurmijärven Klubitalo

TOIMINTA

Toimintamme on maksutonta eikä meille tarvita lähetettä, suosituksia, hakemuksia tai diagnooseja. Kiinnostus toimintaa kohtaan riittää. Klubitalomme on avoinna arkisin klo 8-16 sekä toisinaan kävijävetoisesti iltaisin ja viikonloppuisin.  Meillä on kaksi yksikköä, joissa jaetaan talon tehtävät: keittiöyksikkö ja toimistoyksikkö. Päivät koostuvat yhdessä tehtävistä töistä, kuten lounaan valmistus, erilaiset tilojen ylläpitoon liittyvät tehtävät, asiointikäynnit, kokoukset ja hallinnolliset tehtävät (viestintä, kirjanpito, laskutus, asiakirjojen laatiminen ym.). Viikottain pidämme talokokouksen, jossa suunnittelemme ja päätämme yhteisöämme koskevista asioista sekä tulevista tapahtumista.

Työnjaot pidetään klo 9 ja 12.30. Parhaiten pääset porukkaan mukaan, kun ajoitat saapumisesi työnjakoihin. Voit kuitenkin saapua ja lähteä taloltamme miten itsellesi parhaiten sopii. Kaikki toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista. Toivomme kävijöidemme löytävän itselleen mieluisan tavan osallistua yhteisömme toimintaan sekä Klubitalomme kehittämiseen. Talolla tehtävät työt tehdään yleensä pareittain, mutta halutessasi saat työrauhan myös yksin tekemiseen. Päivää rytmittävät myös kahvitauot, joissa käymme läpi ajankohtaisia teemoja rupattelun lomassa. Hyväksyvä, rento ja iloinen ilmapiiri on meille erityisen tärkeä asia.

Kansalaistoiminta 

Klubitalollamme kaikki kuntalaiset voivat yhdessä toimien vahvistaa kansalaistaitojaan. Järjestämme erilaisia maksuttomia kursseja ja koulutuksia (Esim. IT-taidot, mindfulness) kävijöidemme toiveiden mukaan. Lisäksi haluamme aktivoida kaikkia kuntalaisia toimimaan yhdessä mm. järjestämällä yhteisiä korttelijuhlia, osallistumalla kunnan palveluiden kehittämiseen liittyviin foorumeihin sekä tekemällä yhteistyötä muiden kunnassa toimivien järjestöjen ja yhteisöjen kanssa. 

Kansainvälisyys

Ensimmäinen klubitalo avattiin New Yorkissa vuonna 1948. Nykyään klubitaloja on useita satoja ympäri maailmaa. Eskot ry ja Nurmijärven Klubitalo toimivat tiiviinä osana niin kansallista Klubitaloverkostoa (Suomen Klubitalot ry) kuin myös kansainvälistä Klubitaloverkostoa (Clubhouse International). Osallistumme kansainvälisen Klubitaloverkoston järjestämiin vuosittaisiin seminaareihin ja teemme vierailuja muille taloille