Nurmijärven Klubitalo on Klaukkalassa sijaitseva yhteisö, joka järjestää tavoitteellista toimintaa työikäisille Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen asukkaille. Toimintaa maahanmuuttajille. Klubitalo yhteisössä voit oppia ja harjoitella suomen kieltä osallistumalla päivän toimintaan ja ryhmiin.
Uuden edessä

Uuden edessä

Klubitalot ovat toimineet vuosikymmeniä samalla hyväksi havaitulla kaavalla. Tarjoamme ihmisille mahdollisuuden tavata toisiaan, työpainotteisten tehtävien ympärillä.  
Klubitaloilla koetaan onnistumisia, opitaan uutta, tehdään merkityksellistä työtä yhteisön osana. 
Klubitalo on avoin kohtaamispaikka, johon jokainen on tervetullut sellaisena kuin on. Sieltä löytyy vertaistukea, apua työnhakuun ja opintoihin. 
Yhteiset ruokailut, kahvihetket, ryhmätoiminnot ja vapaa-ajan toiminnot rytmittävät päivää. Toimintamme lisää hyvinvointia ja osallisuutta yhteiskuntaan.  

Miten pandemia-aika on vaikuttanut toimintaamme?  

Hyppäsimme tuntemattomaan, kun 16.3 saimme käskyn sulkea fyysisen Klubitalomme ovet.  Peukaloita ei kuitenkaan jääty pyörittelemään, vaan laitoimme ajatuksissa muhineen virtuaalisen Klubitalon käyntiin. Pääajatuksena oli jatkaa toimintaa hyväksi havaitulla kaavalla. Tarjoamalla Klubitalon kävijöille yhteisö, jossa voi etänä saada samoja kokemuksia kuin fyysisellä Klubitalolla. 

Nurmijärven Klubitalo siirtyi kokonaisuudessaan etätyöskentelyyn 17.3. Tällöin luotiin virtuaalinen Nurmijärven E-Klubitalo jäsenillemme Facebookiin. 

E-Klubitalolla olemme mm. jakaneet vinkkejä kotona viihtymiseen, pitäneet levyraatia, tietovisaa, talokokouksia, artikkelikeskusteluja, kirjallisuuspiiriä, opiskelijoiden vertaisryhmää ja vaihtaneet kuulumisia virtuaalikahveilla ja -kävelyillä. Teamsin välityksellä olemme työskennelleet viestintä- ja toimistoryhmässä, suunnittelu/kehittämispalavereissa sekä toteuttaneet työ- ja opintovalmennusta. Olemme myös jakaneet jäsenillemme tietoa hyvinvointiin ja terveyteen sekä koronaan liittyen sekä tehneet palveluohjauksellista työtä. Tämän lisäksi olemme tehostaneet yhteydenpitoa jäseniin. Sulkuaikana teimme yhteydenottoja 591 kertaa. Näistä puheluita oli 191. 

 Klubitaloarki rullaa siis etänäkin eteenpäin, vaikka etäyhteyksin toteutettu yhteydenpito ei korvaakaan kasvokkain tapahtuvia kohtaamisia.  

Tosi hyvä, että tällainen toiminta saatiin niin nopeasti käyntiin, vaikka oli monelle jo sinänsä ihan uusi asia käyttää Teamsia, Zoomia ym. Tämän voisi hyvin ottaa täydennykseksi myös ihan normaaliaikana. Ja näin saatiin klubitalon toiminta pysymään käynnissä poikkeusoloissakin.  

Jäsen, Nurmijärven Klubitalo

Olen saanut pieniä aamupiristyksiä kun luen ensimmäisenä aamulla mitä e-klubitalolle on kirjoitettu ja myös jäseniltä enemmän tukea.

Jäsen, Nurmijärven Klubitalo

Olen saanut tukea: Ihan kaikkeen. Henkiseen jaksamiseen, ihmissuhteissa pärjäämiseen. Vertaistukea muilta jäseniltä yleensäkin. Uutta tekemistä ja yhteisöllisyyttä. Uusia ideoita ja oivalluksia.

Jäsen, Nurmijärven Klubitalo

Olen saanut tukea: Työn saantiin liittyvissä asioissa esim. CV, hakemuksien ja selvitysten täyttö ja yhteydenpito eri paikkoihin.

Jäsen, Nurmijärven Klubitalo

Uuden edessä ollaan siis edelleen. Onko tämä uusi normaali?  

Sitä emme vielä tiedä. Olemme saaneet paljon hyvää palautetta etätoiminnoista, joten hybridimalli on tullut jäädäkseen. Osalle kävijöistä yhteydenpito- ja työskentely etäyhteyksin on ollut luontevaa ja sitä halutaan jatkaa. Kuntamme maantieteellinen laajuus ja pitkät välimatkat asettaa haasteensa Klubitalolle pääsemiseen, joten siksikin etänä tapahtuva Klubitalotoiminta on tärkeää.  

Etätyöskentely verkon välityksellä kehittää myös nykyaikana tarvittavia tietoteknisiä valmiuksia. Etäaika on muovannut meistä jo nyt aikamoisia digivelhoja. 

Mielestäni E-Klubitalotoiminta syventää Klubitalotoimintaa uudelle tasolle ja mahdollistaa asioita, jotka eivät aikaisemmin olleet mahdollista toteuttaa. Uskon, että sitä kautta Klubitalotoimintaa voi kehittää vielä paljon.

Jäsen, Nurmijärven Klubitalo

Tavalla tai toisella tästä olisi hyvä saada osa ihan normaalia klubitalon toimintaa. Erilaisia tapoja toimia etänä on paljon erilaisia, kaikkia kannattaisi käyttää sen mukaan, mikä kenellekin on helpoin ja mieluisin. Eli kaikki mukaan, maailma kuitenkin muuttuu jatkuvasti niin, että vähän kaikenlaisia asioita kuitenkin voi tai täytyy pystyä hoitamaan myös etänä. 

Jäsen, Nurmijärven Klubitalo

Toivomme kovasti, että syksyllä saamme toimintoja käynnistettyä jälleen fyysisellä Klubitalollamme Klaukkalassa. 
Klubitalon maittavaa lounasta, puheensorinaa ja naurua on jo kova ikävä! 
Haluamme kuitenkin suojella riskiryhmiä ja osaltamme ehkäistä koronan leviämistä, joten seuraamme tarkasti epidemian etenemistä.  

Kesällä ulkoillaan yhdessä ja tavataan myös etänä. 

Kesäajan toiminnassa pääpaino on edelleen E-Klubitalon etätoiminnassa sekä puhelimen välityksellä tehtävässä yhteydenpidossa. Tämän rinnalla toimintaa lähdetään käynnistämään ensisijaisesti ulkona. Eniten kannatusta jäseniltä saivat retket luontoon ja yhdessä kahvittelu. Näitä toimintoja aloitamme Klaukkalan lisäksi Kirkonkylällä ja Rajamäellä. Uutuutena tänä kesänä käynnistämme palstaviljelykokeilun Kirkonkylällä. 

Edessä on upea kesä!  

Nautitaan kesästä, rentoudutaan ja syödään paljon jätskiä! 

Tanja