Nurmijärven Klubitalo on Klaukkalassa sijaitseva yhteisö, joka järjestää tavoitteellista toimintaa työikäisille Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen asukkaille. Toimintaa maahanmuuttajille. Klubitalo yhteisössä voit oppia ja harjoitella suomen kieltä osallistumalla päivän toimintaan ja ryhmiin.
Opintojen tuen päivät Nurmijärven talolla

Opintojen tuen päivät Nurmijärven talolla

Marraskuun 7.-8. päivä järjestettiin Suomen Klubitalojen opintojen tuen päivät Nurmijärvellä. Väkeä oli 16:sta talosta Maarianhaminasta Rovaniemelle. Oli työvalmentajia, opintovalmentajia, jäseniä, opiskelijoita ja johtajia, eli huippu porukka!

Ensimmäisenä päivänä käytiin läpi mm. talojen erilaisia tapoja tukea opiskelevia jäseniä, neuropsykiatrista valmennusta osana opintojen tukea ja vertaistuen merkitystä. Oli todella antoisaa kuulla, miten muilla taloilla tuetaan opiskelevia ja opiskelemaan hakeutuvia jäseniä, ja heti ryhdyimmekin muutaman oman talolaisen kanssa pohtimaan, miten saisimme opiskelijoiden vertaisryhmän pyörähtämään käyntiin. Varsinaisen ohjelman jälkeen luvassa oli vielä sight seeing -kierros Klaukkalassa ja illallinen nepalilaisessa ravintolassa. Vieraat haukkoivat henkeään ihastuksesta paikallisen oppaan esitellessä klaukkalalaisia kulttuurihistoriallisia aarteita.

Toisena päivänä keskusteltiin esimerkiksi opintovalmentajan työnkuvasta ja opintovalmennuksen aloittamisesta taloilla. Antoisinta oli kuulla jäsenien mielipiteitä siitä, miten heidän näkökulmastaan opiskelijoiden tukea tulisi kehittää. Esimerkiksi opintojen tuen parissa työskenteleviä kannustettiin vielä vahvistamaan oppilaitosyhteistyötä, jotta mahdollisimman moni, joka Klubitalojen tuesta hyötyisi, löytäisi taloille.

Valtavan työn päivien onnistumisen eteen teki Nurmijärven Klubitalon oma porukka. Kahvit, lounaat ja välipalat 30:lle hengelle kahtena peräkkäisenä päivänä ei ole aivan pikkuhomma. Lämmin kiitos kaikille!

Oli mahtavaa taas nähdä kaikki upeat jäsenet ja opiskelijoita tukevat työntekijät. Kiitos kun tulitte ja ensi vuonna Imatralla tavataan!

-Pekka Pulkkinen

Vastaa