Nurmijärven Klubitalo on Klaukkalassa sijaitseva yhteisö, joka järjestää tavoitteellista toimintaa työikäisille Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen asukkaille. Toimintaa maahanmuuttajille. Klubitalo yhteisössä voit oppia ja harjoitella suomen kieltä osallistumalla päivän toimintaan ja ryhmiin.
Minun Klubitalomatkani

Minun Klubitalomatkani

Matkani klubitalomaailmaan on ollut varsin mielenkiintoinen. Kuulin klubitalosta ensimmäisen kerran vuonna 2008 kun halusin osallistua Eurooppalaisen vapaaehtoispalvelun toimintaan Reykjavikin klubitalossa Islannissa. Se ei mennyt ihan suunnitellusti (päädyin sen sijaan Suomeen). Pääsin joka tapauksessa tutustumaan kyseiseen klubitaloon vuonna 2014 kun tein työharjoittelua Islannissa toisessa organisaatiossa. Olin edelleen hyvin kiinnostunut klubitalon toimintamallista ja päätin tehdä viimeisen työharjoitteluni Espoon Klubitalolla vuonna 2015, jossa tapasin ihanan kollegani Minnan. Sen jälkeen kun valmistuin sosionomiksi jatkoin opiskeluitani Skotlannissa. Halusin kuitenkin pysyä mukana klubitalomaailmassa ja ilmoittauduinkin vapaaehtoiseksi Glasgown klubitaloon. Sen jälkeen kun palasin takaisin Suomeen vuonna 2017 minulle oli luontevaa selvittää mitä klubitalotoiminnalle kuuluu täällä. Olin innoissani kun kuulin, että Nurmijärven Klubitalolla oli avoimia paikkoja. Muistan, että heti ensimmäisen vierailuni jälkeen tunsin tämän olevan paikka, jossa haluan olla.

Aloitin työskentelyn Nurmijärven Klubitalolla kesäkuussa 2018 ja tuntuu kuin aika olisi kulunut siivillä! Kuitenkin kun pysähdyin miettimään asiaa ja katson taaksepäin, huomaan kuinka paljon asioita on tapahtunut. Olen osallistunut recovery-koulutukseen, olemme järjestäneet kahdet Block Partyt, vierailleet muissa klubitaloissa, toteuttaneet lukemattomia aktiviteetteja ja retkiä. Osallistuimme myös kevätseminaariin Oulussa ja maailmanseminaariin Oslossa. Lisäksi on ollut paljon muita tapahtumia normaalin arjen ohessa. Joten kyllä, paljon asioita on tapahtunut ja olen erittäin kiitollinen, että olen saanut olla mukana osana tätä paikkaa ja nähnyt sen kasvavan ja tulevan näkyvämmäksi. On ollut hienoa nähdä kuinka jäsenmäärä on kasvanut ja olemme tulleet tunnetuksi Nurmijärven kunnassa sekä muissa organisaatioissa. Yhteistyö ja avoimuus ovat tärkeitä asioita ja mielestäni Nurmijärven Klubitalo todella toimii tasa-arvon ja yhteisöllisen osallistamisen arvojen mukaisesti. Yhdessä eteenpäin! Klubitalon jokaisen tervetulleeksi toivottava tunnelma on ainutlaatuinen ja koen, että olemme luoneet ilmapiirin, jossa jokainen yksilö tulee nähdyksi ja kuulluksi.

Tänä syksynä Oslon maailmanseminaarissa yksi kiehtovimmista osioista oli kuunnella jäsenten tarinoita siitä, kuinka klubitalo on vaikuttanut heidän elämäänsä. Minulle tärkein viesti näistä tarinoista oli se, että klubitalo on paikka, jossa voit olla osa yhteisöä ja omana itsenäsi. Turvasatama silloin kun elämässä on myrskyisää. Paikka, jossa ihmiset toivottavat sinut tervetulleeksi pitkänkin tauon jälkeen. Paikka, jossa voit tavata erilaisia ihmisiä ja saada uusia ystäviä. Paikka, jossa voi nauraa ja itkeä. Itse asiassa, naurua on usein ja paljon! Paikka, jossa voit vapaasti kokeilla, epäonnistua ja yrittää uudestaan. Saada uutta inspiraatiota, kasvaa ihmisenä ja oppia sekä jakaa omaa osaamista ja tietoa. Kuinka hienoa onkaan luoda ympäristö, jossa tämä kaikki tapahtuu?!

Kaiken kaikkiaan voin todeta, että kulunut puolitoista vuotta on ollut mahtava matka. Olen oppinut niin paljon kaikilta (olette olleet myös loistavia suomen kielen opettajia) ja olen saanut monia hienoja ja arvokkaita kokemuksia aikanani täällä. Täällä on vain hyvä pössis! Kun viimeinen työpäiväni lähestyy haluan kiittää teitä kaikkia. Kiitos kävijät, työkaverit, Eskot ry ja yhteistyökumppanit uusista oppimismahdollisuuksista, positiivisista kohtaamisista ja iloisista hetkistä. Nyt on minun aikani tarttua toiseen mahdollisuuteen kun lähden tammikuussa pidemmälle matkalle. Päätös lähtemisestä ei ollut helppo koska täällä on ollut niin mukavaa. Mutta se on mikä se on. Te olette briljantteja tyyppejä ja toivon teille kaikille ihanaa joulunaikaa ja hyvää tulevaa vuotta.

-Amelie Burkhardt

Vastaa