Nurmijärven Klubitalo on Klaukkalassa sijaitseva yhteisö, joka järjestää tavoitteellista toimintaa työikäisille Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen asukkaille. Toimintaa maahanmuuttajille. Klubitalo yhteisössä voit oppia ja harjoitella suomen kieltä osallistumalla päivän toimintaan ja ryhmiin.
Nurmijärven Klubitalo

MITÄ TÄÄLLÄ TEHDÄÄN?

  • Toimintamme on maksutonta eikä meille tarvita lähetettä, suosituksia, hakemuksia tai diagnooseja. Kiinnostus toimintaa kohtaan riittää!
  • Klubitalomme on avoinna arkisin klo 8-15.30 sekä toisinaan kävijävetoisesti iltaisin ja viikonloppuisin. 
  • Päivän ohjelma koostuu yhdessä tehtävistä talon ylläpitoon liittyvistä töistä sekä erilaisista ryhmistä ja kokouksista.
  • Lisäksi järjestämme monenlaista hyvinvointia tukevaa toimintaa sekä työ- ja opintovalmennusta.
  • Nuorille aikuisille (18-35v) on oma ryhmä, joka kokoontuu kerran viikossa klo 16-18.
  • Viikottain pidämme talokokouksen, jossa suunnittelemme ja päätämme yhteisöämme koskevista asioista sekä tulevista tapahtumista.
  • Pääset mukaan toimintaan varaamalla ensin tutustumisajan talon numerosta 040 838 0884.

Voit saapua ja lähteä taloltamme miten itsellesi parhaiten sopii. Kaikki toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista, mutta toivomme jäsentemme löytävän itselleen mieluisan tavan osallistua yhteisömme toimintaan sekä Klubitalomme kehittämiseen. Talolla tehtävät työt tehdään yleensä pareittain, mutta halutessasi saat työrauhan myös yksin tekemiseen. Päivää rytmittävät kahvitauot, joissa käymme läpi ajankohtaisia teemoja rupattelun lomassa. Hyväksyvä, rento ja iloinen ilmapiiri on meille erityisen tärkeä asia.

Keittiö

Keittiön tehtäviin kuuluu ruoanvalmistus ja leivonta. Talolla valmistetaan maistuva lounas jäsenille torstaisin 3,50 euron hintaan. Ruokalista suunnitellaan yhdessä. Leivomme myös myytävää Klubitalon kahvilaan. Lounaalle tulee ilmoittautua viimeistään 9.15 mennessä, jotta osaamme valmistaa oikean määrän ruokaa. Lounas valmistetaan, mikäli vähintään kaksi jäsentä on mukana ruoanvalmistuksessa.  

Talo tarjoaa aamukahvin/-teen klo 8.00 – 9.00 tai klo 10.00-10.30. Kahvion aukioloaikoina kahviosta voi ostaa tuotteita edulliseen hintaan. Kahviossa voi myös harjoitella kassakoneen käyttöä. Pyrimme suunnittelemaan ruokalistamme taloudellisesti, eettisesti ja ekologisesti kestäväksi. Huomioimme mahdollisuuksien mukaan myös erityisruokavaliot.

Muut työtehtävät

Toimistotehtäviin kuuluvat kaikki talon hallinnolliset tehtävät, kuten kirjanpito ja laskutus. Viestintätehtäviä ovat nettisivujen ja somen ylläpito, esitteet, mainokset ja monenlaiset muut talon sisäiseen ja ulkoiseen viestintään liittyvät asiat. Huolehdimme myös Klubitalon respasta, jossa otamme vastaan tutustujat ja vierailijat, vastaamme puhelimeen sekä opastamme kirjautumisessa. Talon ylläpitoon kuuluvat eri päiville jaetut siivoustehtävät ja kukkien kastelu. Muita työtehtäviä ovat esimerkiksi autokuskin työtehtävä, postin haku ja sähköpostin tarkastus.

Kansalaistoiminta 

Klubitalollamme kaikki kuntalaiset voivat yhdessä vahvistaa kansalaistaitojaan. Järjestämme erilaisia maksuttomia tai edullisia kursseja ja koulutuksia (Esim. IT-taidot, Mielenterveyden ensiapukurssi) kävijöidemme toiveiden mukaan. Lisäksi haluamme aktivoida kaikkia kuntalaisia toimimaan yhdessä mm. järjestämällä yhteisiä korttelijuhlia, osallistumalla kunnan palveluiden kehittämiseen liittyviin foorumeihin sekä tekemällä yhteistyötä muiden alueellamme toimivien järjestöjen ja yhteisöjen kanssa. 

Ryhmäkuva Mind Pride -tapahtumasta.

Kansainvälisyys

Ensimmäinen klubitalo avattiin New Yorkissa vuonna 1948. Nykyään klubitaloja on useita satoja ympäri maailmaa. Eskot ry ja Nurmijärven Klubitalo toimivat tiiviinä osana niin kansallista Klubitaloverkostoa (Suomen Klubitalot ry) kuin myös kansainvälistä Klubitaloverkostoa (Clubhouse International). Osallistumme kansainvälisen Klubitaloverkoston järjestämiin vuosittaisiin seminaareihin ja teemme vierailuja muille taloille.  

Ryhmäkuva Lontoon Klubitalolta.