Nurmijärven Klubitalo

MITÄ TÄÄLLÄ TEHDÄÄN?

  • Toimintamme on maksutonta eikä meille tarvita lähetettä, suosituksia, hakemuksia tai diagnooseja. Kiinnostus toimintaa kohtaan riittää!
  • Klubitalomme on avoinna arkisin klo 8-16 (katso kesäaukioloajat etusivulta) sekä toisinaan kävijävetoisesti iltaisin ja viikonloppuisin. 
  • Päivän ohjelma koostuu yhdessä tehtävistä talon ylläpitoon liittyvistä töistä sekä erilaisista ryhmistä ja kokouksista.
  • Lisäksi järjestämme monenlaista hyvinvointia tukevaa toimintaa sekä työ- ja opintovalmennusta.
  • Nuorille aikuisille (18-35v) on oma ryhmä, joka kokoontuu kerran viikossa klo 16-18.
  • Etätoiminnastamme voit lukea täältä.
  • Viikottain pidämme talokokouksen, jossa suunnittelemme ja päätämme yhteisöämme koskevista asioista sekä tulevista tapahtumista.
  • Pääset mukaan toimintaan varaamalla ensin tutustumisajan talon numerosta 040 838 0884.

Voit saapua ja lähteä taloltamme miten itsellesi parhaiten sopii (ks. koronaohjeistukset). Kaikki toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista, mutta toivomme jäsentemme löytävän itselleen mieluisan tavan osallistua yhteisömme toimintaan sekä Klubitalomme kehittämiseen. Talolla tehtävät työt tehdään yleensä pareittain, mutta halutessasi saat työrauhan myös yksin tekemiseen. Päivää rytmittävät myös kahvitauot, joissa käymme läpi ajankohtaisia teemoja rupattelun lomassa. Hyväksyvä, rento ja iloinen ilmapiiri on meille erityisen tärkeä asia.

Keittiö

Keittiön tehtäviin kuuluu ruoanvalmistus. Talolla valmistetaan maistuva lounas jäsenille 3,50 euron hintaan. (Koronarajoitusten aikana 1-2 kertaa viikossa). Ruokalista suunnitellaan yhdessä. Leivomme myös välillä myytävää Klubitalon kahvilaan. Lounaalle tulee ilmoittautua viimeistään 9.15 mennessä, jotta osaamme valmistaa oikean määrän ruokaa. Lounas valmistetaan, mikäli vähintään kaksi jäsentä on mukana ruoanvalmistuksessa.  

Talo tarjoaa aamukahvin/-teen klo 8.00 – 9.00. Muina aikoina kahviosta voi ostaa tuotteita edulliseen hintaan. Kahviossa voi myös harjoitella kassakoneen käyttöä. Pyrimme suunnittelemaan ruokalistamme taloudellisesti, eettisesti ja ekologisesti kestäväksi. Huomioimme myös erityisruokavaliot.

Toimisto

Toimiston tehtäviin kuuluvat kaikki talon hallinnolliset tehtävät, kuten kirjanpito, laskutus ja viestintä. Viestintäryhmä ylläpitää nettisivuja, tekee uutiskirjettä, esitteitä, mainoksia ja monenlaista muuta talon sisäiseen ja ulkoiseen viestintään liittyvää. Huolehdimme myös Klubitalon respasta, jossa otamme vastaan tutustujat ja vierailijat, vastaamme puhelimeen sekä opastamme kirjautumisessa.  

Muut työtehtävät

Muita työtehtäviä ovat esimerkiksi talon ylläpitoon liittyvät tehtävät, autokuskin työtehtävä, Klubitalon viherkasveista huolehtiminen, kesäisin viljelypalstan hoito jne.

Kansalaistoiminta 

Klubitalollamme kaikki kuntalaiset voivat yhdessä vahvistaa kansalaistaitojaan. Järjestämme erilaisia maksuttomia tai edullisia kursseja ja koulutuksia (Esim. IT-taidot, Mielenterveyden ensiapukurssi) kävijöidemme toiveiden mukaan. Lisäksi haluamme aktivoida kaikkia kuntalaisia toimimaan yhdessä mm. järjestämällä yhteisiä korttelijuhlia, osallistumalla kunnan palveluiden kehittämiseen liittyviin foorumeihin sekä tekemällä yhteistyötä muiden alueellamme toimivien järjestöjen ja yhteisöjen kanssa. 

Ryhmäkuva Mind Pride -tapahtumasta.

Kansainvälisyys

Ensimmäinen klubitalo avattiin New Yorkissa vuonna 1948. Nykyään klubitaloja on useita satoja ympäri maailmaa. Eskot ry ja Nurmijärven Klubitalo toimivat tiiviinä osana niin kansallista Klubitaloverkostoa (Suomen Klubitalot ry) kuin myös kansainvälistä Klubitaloverkostoa (Clubhouse International). Osallistumme kansainvälisen Klubitaloverkoston järjestämiin vuosittaisiin seminaareihin ja teemme vierailuja muille taloille.  

Ryhmäkuva Lontoon Klubitalolta.